Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare de conopidă (III)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 conopidă, 1 ceapă albă, 1 legătură ceapă verde, 1 ardei gras verde, 1 morcov, 4 roșii, 200 ml vin alb demidulce, ghimbir ras, pudră de curry, sos de soia, pastă de tomate, sare, piper, pătrunjel, boia de ardei iute.

Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă și se rupe în buchețele mai mici. Se fierbe în apă cu sare timp de cinci minute, se scoate cu o spumieră și se pune într-o strecurătoare.

Ceapa albă și ceapa verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Ardeiul se curăță de semințe, se taie în cubulețe și se pune peste ceapă.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiță, se pun legumele tocate, morcovul dat pe răzătoare și se călesc timp de cinci minute.

Se adaugă buchețelele de conopidă, o jumătate de linguriță de ghimbir ras, un vârf de cuțit cu pudră de curry și două linguri de pastă de tomate dizolvată în puțină apă.

Se adaugă două lingurițe de sos de soia, piper și roșiile date pe răzătoare. Se adaugă o cană de apă și se lasă să fiarbă zece minute.

Se toarnă vinul, se condimen­tează dacă mai este nevoie, se fierbe încă zece minute și se servește.

În loc de ghimbir ras, se poate folosi boia de ardei iute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.