Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare de conopidă (I)
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500-700 g conopidă, 1/2 kg roșii sau 1/4 l suc de roșii, 100 ml smântână, 25-30 g făină, 50 g unt sau untdelemn, 1 ceapă mică, sare, frunze de pătrunjel și țelină.

Mod de preparare: Conopida se curăță și se spală. Ceapa, tăiată mărunt, se călește un minut în unt sau untdelemn, apoi se stinge cu sucul de roșii, completat cu circa 1/4 l de apă. Se adaugă conopida și o linguriță cu vârf de "Vegeta" sau, în absența acesteia, o linguriță rasă de sare și se lasă să fiarbă circa 20 min. acoperită, la foc mic, până când se înmoaie, fără să se terciuiască, întorcându-se în acest timp în apă, ca toată să fiarbă uniform. Dacă se fierbe prea mult, își pierde forma.

După ce a fiert, se freacă făina cu 1-2 linguri de apă rece, care se va amesteca cu sosul și se va lăsa să fiarbă câteva clocote, ca să se lege. Sosul nu trebuie să treacă peste nivelul conopidei, nici să fie prea gros.

Se ia de pe foc și se drege imediat cu smântână sau se lasa nedreasă, potrivindu-se gustul cu sare.

Pentru aromă, se pun frunze de pătrunjel și țelină tăiate mărunt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.