Mămăligă la cuptor (II) 
    
    Rețetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 40 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Porții: 4
    
  
    
     
    Ingrediente: 3 pahare lapte, mălai, sare, 250 g brânză de oi, 200 g unt, 3 ouă.
    
  Mod de preparare: Se prepară o mămăliguță pripită, înlocuind apa cu lapte, se adaugă 100 g brânză rasă, 100 g unt și sare dacă mai este nevoie. Se lasă să se răcorească puțin, apoi se amestecă cu trei ouă bătute spumă. Se unge o formă de copt sau o cratiță cu puțin unt, se așează jumătate din mămăliguță, se presară cu restul de brânză și de unt tăiat bucățele, acoperindu-se cu restul de mămăliguță. Se unge deasupra cu puțin unt și se dă la cuptor pentru 20 de minute. 
Se servește fierbinte.
     
     |