Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mămăligă jandarm
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 300 g mălai, o găină mare și grasă, sare, mujdei de usturoi.

Mod de preparare: Se curăță găina, se golește de intestine, se pîrlește pe foc viu, apoi se spală în apă rece. Se pune să fiarbă într-o oală mare, plină cu apă rece. Se fierbe descoperit câteva ore, iar când carnea se desprinde de pe os se ia oala de pe foc. Se strecoară zeama în care a fiert, se pune în ceaun un litru de zeamă și se adaugă mălaiul proaspăt cernut, înainte de a o clocoti. Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, amestecând în ceaun cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă. Sarea se pune la fiertul păsării, dar se mai adaugă, dacă e nevoie, atunci cînd se pune mălaiul. Mămăliga se răstoarnă pe o farfurie cât este moale. Se servește caldă, cu carne de pasăre și mujdei de usturoi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.