Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Macrou cu praz
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 2

Ingrediente: 1 macrou curățat de circa 400 g (fără cap), 1 lingură oțet, sare, piper proaspăt măcinat, 1 legătură mărar, 2 fire de praz, 1 grapefruit mare (roz), 1 ceapă, 1 lingură unt, 2 linguri vermut alb (sau suc de mere), 1 vîrf de cuțit anason pisat, grăsime pentru formă.

Mod de preparare: Se spală bine peștele, se stropește cu oțet, se sărează și se piperează. Mărarul, spălat și zvîntat, se introduce în burta peștelui. Se curăță prazul și se taie fîșii. Se curăță grapefruitul de coajă (îndepărtînd pielița albă) și se desface felii deasupra unui bol, pentru ca zeama să nu se risipească. Ceapa curățată se toacă mărunt. Se încinge untul într-o tigaie și se pun la călit fîșiile de praz și ceapă. Se adaugă feliile de grapefruit, zeama și vermutul și se condimentează cu sare și anason pisat. Se toarnă compoziția într-o formă unsă, se așează deasupra peștele și se dă circa 20 min. la cuptorul încins la 200 grade C.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.