Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Lipie cu măsline
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cesti faina, 1 lingurita praf de copt (amestecat in faina), 1 lingurita sare, 30 g unt taiat bucatele, 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval uscat) ras, 1/2 ceasca masline negre (fara samburi) taiate feliute, 1 lingura rozmarin verde tocat, 1/2 ceasca lapte, 1/4 ceasca apa, inca 1-2 linguri lapte, inca 2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210 grade C, se unge o tava cu unt topit (sau cu ulei) si se tapeteaza cu faina. Intr-un castron se pune faina impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se freaca intre palme, pana ce se obtine o masa sfaramicioasa. Se incorporeaza parmezanul, maslinele si rozmarinul si se amesteca bine, dupa care se toarna laptele si apa (amestecate) si se framanta un aluat moale. Se aseaza aluatul pe planseta infainata, se mai framanta putin, apoi se intinde in forma de cerc, cu grosimea de 2 cm. Se pune lipia in tava, se cresteaza adanc de 8 ori, se unge cu lapte, se presara deasupra parmezanul ras si se coace 25 de minute, pana ce se rumeneste si devine crocanta. E minunata langa o halba de bere.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.