Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Legume cu maioneză și usturoi (I)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 vinete mijlocii taiate felii pe lung, sare, 4 tulpini mici de praz taiate in doua (pe lung), 2 ardei grasi rosii (nu prea mari) taiati in 4, 4 dovlecei mici taiati in doua pe lung, 8 ciuperci mari, mai plate.
Sosul: 1-2 linguri otet aromat, 2 linguri mustar picant, 2 lingurite maghiran uscat, 1 ceasca ulei de masline.
Maioneza cu usturoi: 2 galbenusuri, 1-2 linguri zeama de lamaie, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceasca ulei de masline, 1 lingura codite de ceapa verde (tocate), 1-2 linguri apa.

Mod de preparare: Feliile de vanata se sareaza, se lasa 30 de minute sa se odihneasca, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun, apoi, unele langa altele pe o tava: vinetele, prazul, ardeii grasi si dovleceii se ung cu sos si se aseaza sub gril in cuptorul incins. Se lasa sa se patrunda 5 minute la foc iute, intorcandu-le - o singura data - si pe cealalta parte si stropindu-le din cand in cand cu putin sos. Se asaza pe tava si ciupercile - cu partea bombata in sus - se ung si ele cu sos si se lasa 10 minute sub gril, impreuna cu celelalte legume, intorcandu-le o data si stropindu-le din timp in timp cu sos. Legumele astfel preparate se pun pe un platou si se servesc cu maioneza.
Sosul: Se amesteca intr-un bol otetul, mustarul si maghiranul, dupa care se toarna uleiul, putin cate putin.
Maioneza: Se freaca bine - eventual cu mixerul - galbenusurile cu zeama de lamaie si cu usturoiul zdrobit. Se adauga uleiul - putin cate putin - si se amesteca pana ce ouale il absorb complet si maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. Se incorporeaza coditele de ceapa si apa si se mai amesteca cateva secunde, pana ce maioneza este neteda.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.