Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Lazane cu vinete
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 2 vinete mari, 300 g lazane, 100 g cascaval ras, 7 linguri ulei de masline, 6 linguri piure de masline negre, 120 g branza telemea, putina sare, piper, 6 rosii.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 220 grade C. Taiati vinetele rondele groase de 1/2 cm, zvantati-le bine si ungeti-le cu ulei de masline (folositi o pensula). Asezati-le pe tava de la aragaz, dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca 35 de minute.
Intre timp, taiati rosiile felii subtiri.
Fierbeti lazanele in apa multa cu sare (7-10 minute, dupa ce au dat in clocot), scoateti-le din apa si lasati-le sa se scurga pe un servet curat.
Scoateti vinetele din cuptor si reduceti temperatura.
Turnati putin ulei intr-o forma de budinca, presarati cascaval ras si asezati deasupra, alternativ, un strat de rosii, unul de lazane, unul de vinete unse cu piure de masline si repetati operatiunea, terminand cu un strat de lazane. Presarati telemeaua sfaramata si dati-le din nou la cuptor - circa 30 de minute - sa se gratineze. Inainte de-a servi, lasati-le vreo 5 minute sa se odihneasca.
Pentru piureul de masline: amestecati maslinele maruntite (in robot) cu usturoi presat, ulei si putina zeama de lamaie si adaugati - daca vreti - cateva fileuri de ansoa zdrobite cu furculita sau capere.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.