Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Karniyarik
Rețetă tradițională din Turcia

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 300 g carne tocată (porc, vită, miel), 6 vinete potrivite, 2 cepe, 3 roșii, 1 legătură pătrunjel, 100 g margarină, sare, piper, 2-3 căței usturoi.

Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja, dar nu de tot, un rand de coaja se ia, unul se lasa. Se pun vinetele in apa cu sare și le lasam cca 30 min. Dupa 30 min., le scoatem si le punem pe un ștergar sa se usuce, apoi le prajim ın ulei pe o parte și pe alta, dupa care le lasam pe o tava.
Ceapa se taie marunt și se calește in 100 g margarina. Dupa ce s-a rumenit putin, adaugam carnea tocata și o mai calim cca.10 min. Se adauga și roșiile curatate de coaja și taiate cubulete mici, patrunjelul verde, sarea și piperul. Vinetele se desfac in mijloc pe lungime ca o barcuta și se umplu cu compozitia facuta. Apoi le așezam intr-o tava de cuptor și punem deasupra lor cativa catei de usturoi taiat feliute. Se adauga putina apa și se baga la cuptorul preincalzit cca 25-30 min.
Se poate servi cu garnitura de orez.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.