Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Inele de calamar cu sos sweet & sour
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 pachet de inele de calamar congelate(aprox.500 g), 150-200 g orez (bob lung), sos de soia, sos chili, un praf vegeta, boia de ardei, suc de la 1/2 portocală pentru marinat, sos chinezesc sweet & sour, lămîie pentru decor.

Mod de preparare: Se dezgheață calamarul. Se pune la marinat în sucul de portocală pentru 30 de minute. Se scurge de suc și se pune calamarul într-o pungă, adăugând sos de soia, sos de chili, vegeta și boia după gust. Se agită punga pentru omogenizarea ingredientelor.
Se încălzește uleiul într-un wok (vas special pentru prăjit la temperaturi înalte) și se adaugă inelele de calamar împreună cu orezul. Puteți să folosiți orez prefiert și cu bob lung sau rotund. Se prăjesc calamarul și orezul la foc iute pentru 2-3 minute. Se servește alături de sosul iute-acrișor și de lămâie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.