Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Gyros
Rețetă tradițională din Grecia

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g carne de porc pentru șnițel sau piept de pasăre, 1 ceapă mare, 1 cățel de usturoi, 1 lămâie, sare, 1 linguriță rozmarin, 3 foi de salvie, 1/2 linguriță măghiran, 1/2 linguriță paprika, piper, 4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel, 100 g orez, 1 roșie mare.

Mod de preparare: Este o specialitate binecunoscută, compusă din fâșii de carne condimentate, care se pun pe frigare și se întorc pe grătar, pentru a lăsa grăsimea să se scurgă. Acasă, se pot frige și în tigaie.
Carnea se spală, se zvântă și se taie în fâșii groase de 0,5 cm, care se amestecă cu ceapa tăiată solzișori. Se rade coaja de la lămâie și se amestecă cu usturoiul tocat fin, sare, rozmarin, măghiran și foile de salvie tăiate mărunt. Se lasă să stea câteva minute amestecul, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Se pun mirodeniile peste carne, se adaugă piperul și paprika, se toarnă 3 linguri de ulei și se amestecă bine. Se acoperă carnea cu o folie și se lasă să stea cel puțin 30 de minute. Orezul se alege, se spală și se pune la fiert. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie, se pun fâșiile de carne și se amestecă pe foc 3 minute. Se toarnă 5-6 linguri de apă, se micșorează focul și se lasă la înăbușit. Separat, se amestecă orezul cu roșia tăiată cubulețe și se servește carnea cu garnitura de orez, cu felii de lămâie și pătrunjel.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.