Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Gogoșari umpluți cu ciuperci
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 kg gogoșari, 3 kg ciuperci, 2 kg ceapă, 200 g morcov ras, 200 g hrean ras, 300 g frunze de țelină, 1 lămâie, 1 lingură sare.
Marinata: 1 l oțet, 3 l apă, 200 g sare, 100 ml ulei, foi de dafin, 50 g usturoi pisat.

Mod de preparare: Speli bine ciupercile, le cureți și le fierbi în apă cu sare și zeama de lămâie. Când sunt gata le scurgi și le lași să se răcească. Alegi atâtea pălării de ciuperci mai mari câți gogoșari ai și le păstrezi separat, restul ciupercilor le tai felii.
Cureți gogoșarii de cotoare și semințe, îi speli și îi pui la scurs.
Cureți ceapa, o tai felii și o amesteci cu morcovul, ciupercile tăiate, hreanul și frunzele de țelină tăiate mărunt. Umpli cu această compoziție gogoșarii și așezi pe fiecare gogoșar o pălărie de ciupercă, drept capac și-i așezi frumos în borcane. Pui într-un vas la foc toate ingredientele pentru marinată (1 l oțet, 3 l apă, 200 g sare, 100 ml ulei și foi de dafin după gust) și lași să dea câteva clocote. Dai vasul deoparte, după ce s-a mai răcit adaugi 50 g usturoi pisat și amesteci bine. Torni cu grijă marinata în borcanele așezate pe o tavă, le capsezi și le sterilizezi 35 minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.