Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ghiveci de legume (III)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 5 cartofi, 1 ceapă albă, 1 legătură de ceapă verde, 300 g fasole verde, 250 g mazăre, 4 roșii, 150 g porumb, 4 căței de usturoi, un morcov, 1 ardei gras roșu, pastă de roșii, ulei, busuioc uscat, cimbru, sare, piper, parmezan, crutoane.

Mod de preparare: Ceapa albă și ceapa verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Ardeiul gras se curăță de semințe, se taie în cubulețe și se pune lîngă ceapă.
Roșiile se spală, se opăresc timp de cîteva secunde în apă clocotită și se curăță de pieliță. Se taie în cubulețe sau se dau pe răzătoare și se pun într-un castron.
Într-o cratiță se încing patru linguri de ulei, se adaugă morcovul ras, legumele tocate și se călesc pînă cînd devin moi.
Se adaugă fasolea verde tăiată în bucăți mai mici, usturoiul, mazărea și roșiile.
Se toarnă două căni de apă în care s-a dizolvat o lingură de pastă de roșii, sare, cimbru, busuioc uscat, piper și se lasă la fiert.
Cartofii se curăță separat, se fierb și se taie cuburi. Cînd legumele sunt aproape fierte se adaugă boabele de porumb, cartofii, verdeața și se mai fierbe zece minute.
Se servește fierbinte, cu parmezan ras și crutoane.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.