Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ghiveci călugăresc
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe, 4-5 linguri ulei, 4-5 cartofi, 2-3 ardei grași, 1 conopidă, un pumn de fasole verde, 4-5 roșii proaspete, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 varză mică, 1/2 țelină, 1 lingură bulion, pătrunjel, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare: Ceapa se curăță, se toacă și se pune la călit în uleiul încins. Cartofii, ardeii, dovlecelul, roșiile și țelina se curăță, se spală și se taie în cubulețe potrivite ca mărime. Conopida se curăță, se desface în buchețele, fasolea se curăță și se rupe în bucăți, varza se spală și se taie fideluță. Morcovii se curăță, se spală și se taie rondele. Se pun legumele pe rînd în cratița cu ceapă și se lasă să se călească. Cînd au căpătat culoare, se sting cu puțină apă, se adaugă sarea și piperul, se toarnă peste ele bulionul desfăcut cu apă, după care se dau la cuptor pînă se înăbușă bine.
La final, se adaugă puțin pătrunjel verde tocat, pentru aromă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.