Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Găluște dospite cu magiun de prune
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: 250 g faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 2 linguri zahar, 125 ml lapte caldut, 120 g unt, 1 ou, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita zahar vanilat, 150 g magiun, 1 lingurita rom, 75 g mac macinat, 8 lingurite zahar pudra.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra putina faina, se acopera aluatul cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca la cald circa 15 minute.
Se incorporeaza in aluat 20 g unt, oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat, se framanta bine, se acopera din nou si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora.
Galustele se fac astfel:
Se face un sul din aluat care se taie in sase bile egale, se turteste fiecare bila in parte si pe mijlocul ei se pun doua lingurite cu magiun.
Se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care se lasa sa creasca inca 30 de minute pe planseta infainata.
Se toarna apa pe fundul unei oale, se pune pe foc si, cand clocoteste, se aseaza galustele intr-o sita si se introduc cu sita cu tot in oala.
Se fierb in aburi circa 25 de minute (la nevoie se mai adauga apa), se incearca cu o scobitoare daca s-au fiert (pe scobitoare sa nu ramana aluat) si se scot pe farfurii.
Se topeste untul ramas, se toarna peste galuste, se presara galustele cu mac si zahar pudra si se servesc - eventual - cu sos de vanilie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.