Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Găluște de cartofi cu sos de iaurt
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, 2 catei de usturoi, o lingurita de praf de curry, 1/2 legatura patrunjel verde, 5 linguri seminte de susan (60 g), o lingurita ulei. Pentru sosul de iaurt: 300 g iaurt, o lingura zeama de lamaie, o lingurita chimen, un ardei iute (rosu), o ceapa (sau un bulb de praz), 250 g castraveti, cateva fire de menta.

Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie bucati mai mici si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg si se maruntesc (se trec prin presa). Se adauga usturoiul (curatat si zdrobit), praful de curry si patrunjelul tocat. Se fac 40 de galuste, se tavalesc prin susan, se prajesc 1-2 minute in uleiul incins si se lasa sa se scurga. Se amesteca bine iaurtul cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza sarea, chimenul, ardeiul iute taiat rondele, ceapa tocata, castravetele curatat de coaja si seminte si taiat cubulete si la urma de tot menta taiata marunt. Sosul astfel preparat se serveste langa chiftelutele calde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.