Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Găluște cu prune
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 400 g cartofi, 100 g făină, 5 linguri de zahăr, 8 prune, ulei, pesmet, scorțișoară, zahăr brun.

Mod de preparare: Se curăță de coajă cartofii și se taie cubulețe. Se lasă la fiert. Apoi se pasează cu furculița, până se obține o pastă asemănătoare piureului, care se amestecă cu făina și cu o lingură de zăhar. Coca obținută astfel, un pic moale și lipicioasă, se împarte în 8 părți egale, care se întind în pătrate de dimensiuni suficiente pentru a cuprinde o prună. Se scot sâmburii prunelor și în locul lor se pune puțin zahăr și/sau scorțișoară. Se pun în mijlocul pătratelor de aluat, care apoi se rotunjesc în mână pentru a acoperi complet fructul. Se pune suficientă apă într-o cratiță și se lasă la fiert. Găluștele se adaugă când începe să clocotească, și se dă la foc mic, fiind lăsate astfel aproximativ 10-15 minute. În paralel, într-o tigaie se lasă la rumenit pesmetul în ulei. După ce se ia de pe foc, se adaugă 3-4 linguri de zahăr și un strop de scorțișoară. Găluștele fierbinți, proaspăt scoase din apă, se dau prin pesmet. Se pudrează cu zahar brun și se servesc calde sau reci.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.