Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Găluște cu nectarine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g branza de vaca, 150 g gris, 1 lamaie, 3 nectarine, 50 g faina, 1 ou, 1 varf de cutit sare, 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet), 50 g unt, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara pisata.

Mod de preparare: Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore intr-o strecuratore fina sau intr-un tifon, dupa care se pune intr-un castron si se amesteca cu grisul, faina, oul, zaharul si sarea. Se lasa aluatul sa stea 30 de minute, ca sa se umfle faina si grisul (aluatul trebuie sa fie bine legat; daca este cazul, se mai adauga putina faina).
Se spala lamaia, se sterge, se da pe razatoarea fina, si coaja rasa se incorporeaza in aluat. Nectarinele se spala, se zvanta, se scot samburii, iar miezul se taie cubulete de circa 2 cm.
Se ia cate o bucata de aluat (cam cat un ou), se pune in palma, se turteste, se asaza pe ea 1-2 cubulete de nectarina si se formeaza galuste rotunde, care se fierb 15 minute intr-o oala cu apa multa (fara capac, la foc mic, fara ca apa sa clocoteasca tare).
Intre timp, se prajeste circa 2 minute miezul de paine sau pesmetul in untul incins, amestecand intruna. Galustele se servesc in farfurii calde, cu pesmet prajit si presarate cu zahar si scortisoara (amestecate).
Galustele pot fi umplute cu tot felul de fructe: caise coapte, prune, piersici si chiar pere sau banane.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.