Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Friptură de porc sau de vacă înăbușită

Ingrediente: Carne (porc, vita), condimente, rosii, faina, vin.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăți potrivite sau felii (nu se sărează), se așează într-o cratiță cu puțină grăsime bine înfierbântată și se lasă pe foc potrivit până începe să prindă crustă, apoi se întoarce pe toate părțile. Această crustă se formează prin coagularea substanțelor albuminoide și nu permite scurgerea sucului din carne. După ce carnea s-a rumenit puțin, se adaugă ½ pahar cu apă caldă, se acoperă cu un capac și se continuă înăbușirea până ce carnea este aproape gata. Între timp, se mai adaugă din când în când câte puțină apă caldă ca să nu se ardă grăsimea și totodată să confere frăgezime cărnii, apoi aceasta se întoarce. Se presară cu sare și se adaugă câteva felii de legume, ceapă, boabe de piper, cimbru, foi de dafin și usturoi după gust. Se mai continuă înăbușirea cărnii până se constată că aceasta este bine făcută, fragedă și suculentă. La urmă, dacă dorim ca friptura să fie mai rumenită, aceasta se poate introduce în cuptor (fără capac) și se ține până se rumenește, după dorință.

În sosul rămas de la friptură se pot adăuga câteva roșii zdrobite sau o lingură de bulion și o jumătate de lingură de făină. Se amestecă pe foc câteva minute, după care se stinge cu vin și apă caldă, atât cât se formează un sos destul de gros. După 2-3 clocote sosul se strecoară și se servește la friptură.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.