Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Frigărui cu piure de cartofi și gulii

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g gulii (sau napi), 1/2 l concentrat de legume (Knorr+ apa), 600 g cartofi fainosi, sare, 20 g unt, 1 ceasca de smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, 250 g bacon, piper alb macinat mai mare.

Mod de preparare: Se curata guliile (napii), se taie cubulete, se fierb 20-30 de minute in zeama de zarzavat si se lasa sa se scurga. Cartofii curatati de coaja se fierb (intregi) circa 25 de minute in apa cu sare, se scurg, se sfarama si se amesteca bine cu untul si smantana, dupa care se incorporeaza si guliile scurse si patrunjelul tocat. Baconul se taie bucatele lungi de 2 cm si groase de 1 cm, se insira pe 8 tepuse (din lemn) si se prajesc - pana ce devin crocante - intr-o tigaie mare, fara grasime (nu prea mult, ca sa nu se intareasca). Peste piureul de cartofi si gulii se presara piperul alb si se serveste impreuna cu frigaruile.
Frigaruile se pot praji si in cuptor, sub grill.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.