Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Flan cu dovleac și coajă de portocală
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 800 g dovleac curatat de coaja si seminte, 2 portocale mici, 4 oua, 350 g aluat fraged, 200 ml lapte, 45 g faina, 180 g zahar tos fin, 10 g unt, 1 lingura zahar cristalizat, sare.

Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul fraged si tineti-o la frigider o jumatate de ora. Spalati portocalele si radeti-le coaja.
Taiati miezul de dovleac cubulete, puneti-l intr-o cratita, turnati peste el laptele si lasati-l sa fiarba 10 minute, la foc potrivit. Cand incepe sa se inmoaie, zdrobiti-l pana ce obtineti un piure omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.
Incorporati in piureul de dovleac faina cernuta, zaharul fin si sarea, amestecati bine, dupa care adaugati ouale batute si coaja de portocala. Incingeti cuptorul la 190 grade C.
Turnati compozitia de dovleac in forma si coaceti flanul 30-35 de minute in cuptorul incins. Lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si presarati deasupra zaharul cristalizat. Serviti-l caldut sau rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.