Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ficăței cu parmezan
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500 g ficăței de pui, 3 dovlecei, 3 linguri de făină, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 5 roșii,1 legătură de ceapă verde, 1 cățel de usturoi, 200 g parmezan, 500 ml lapte dulce, 300 g salată rucola, sare, piper, mărar.

Mod de preparare: Ficățeii de pui se spală, se scurg de apă și se pun într-un castron împreună cu laptele dulce. Se lasă deoparte timp de 30 min., se scurg și se prăjesc în ulei încins. Se scot într-un castron, se condimentează și se acoperă cu un capac ca să stea calzi.

Dovleceii se spală, se taie în felii subțiri și se condimentează. Se trec prin făină și se prăjesc pe rând în ulei încins, având grijă să nu se ardă.

Roșiile se curăță de pieliță, se toacă și se pun într-o cratiță. Se adaugă două linguri de ulei, ceapa verde tocată rondele, usturoiul pisat, sarea, piperul și se fierb până când sosul format scade la jumătate.

Se adaugă salată rucola spălată și scursă de apă, se mai fierbe 5 min. și se presară mărar tocat.

Se pun ficățeii de pui și dovleceii pe farfurii și se servesc alături de sosul de roșii și salată, presărați cu parmezan ras.

Salata rucola se poate înlocui cu spanac sau ștevie proaspete.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.