Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Fiadone
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 500 g urdă dulce (bine scursă), 6 ouă, 500 g zahăr, 1 portocală, 1 lingură rachiu de fructe (facultativ), 20 g unt, sare.

Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180 grade C, ungeți cu unt o formă de tartă și lăsați-o să stea la rece.
Curățați portocala de coajă și tăiați coaja fîșii subțiri. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile spumă, cu un vîrf de cuțit de sare.
Frecați - într-un castron - gălbenușurile cu 300 g zahăr, pînă ce încep să se albească. Adăugați urda, jumătate din fîșiile de coajă de portocală și rachiul și amestecați ușor, fără să le bateți. Incorporați cu grijă spuma de albușuri și turnați compoziția țn forma unsă. Dați-o 30 de minute la cuptor, controlînd mereu suprafața, să nu se ardă.
Între timp, puneți într-o crăticioară restul de zahăr și de fîșii de coajă de portocală, acoperite cu apă rece, și lăsați-le să fiarbă 20 de minute la foc potrivit, amestecînd din vreme în vreme. Scoateți prăjitura din cuptor și, cînd s-a răcit puțin (să fie călduță) și înainte de-a o scoate din tavă, presărați deasupra coaja de portocală confiată și serviți-o rece.
Este o rețetă corsicană.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.