Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Fasole verde cu măsline
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg fasole verde, 1 ceapă mare, 4 roșii, 2 ardei grași, 250 g măsline, 3 linguri cu ulei, pătrunjel verde, sare și piper după gust.

Mod de preparare: Fasolea se curăță, se spală bine și se pune în apă fierbinte cu sare, să se opărească.

Ceapa, curățată, se taie mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei, bine încins. Se transferă ceapa călită într-un vas, se adaugă o cană cu apă caldă și fasolea.

Se acoperă vasul cu un capac și se lasă pe foc până ce fasolea este bine fiartă.

Roșiile se curăță de pieliță și de semințe și se taie mărunt. Ardeii se curăță de cotor, li se scot semințele și se taie mărunt. Măslinele se dau într-un clocot într-un vas și, după răcire, se scobesc de sâmburi.

Peste amestecul de fasole fiartă și ceapă, se adaugă roșiile, ardeii și măslinele, adăugându-se sare și piper, după gust.

Se introduce vasul în cuptorul bine încins și se lasă circa un sfert de oră. Se lasă apoi să se răcească.

Se servește rece, presărată cu pătrunjel fin tăiat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.