Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Eclere cu cremă de vanilie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 275 ml apă, 145 g unt, 210 g făină, 8 ouă, 500 ml lapte dulce, 150 g zahăr tos, 1 păstaie de vanilie, 1/2 linguriță de sare, 1 vîrf de linguriță pudră de anason, 100 g zahăr pudră, sucul de la o lămîie.

Mod de preparare: Apa se fierbe cu puțină sare și 120 g unt. Se adaugă făina, amestecînd continuu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloașe.
Se ține două minute pe foc, se lasă la răcit puțin, se pun pe rînd patru ouă, mixând bine după fiecare.
Se pune aluatul într-o seringă pentru ornat și se formează bastonașe într-o tavă tapată cu hîrtie de copt. Se coc 30-40 de minute la foc iute spre mediu, avînd grijă să nu se deschidă ușa în primele 15 minute.
Într-un vas, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul tos și restul de sare pînă cînd își dublează volumul. Laptele se fierbe cu păstaia de vanilie, apoi se lasă la răcit.
Se toarnă amestecul de ouă cu zahăr și restul de făină diluată cu lapte. Se pune compoziția pe foc, se adaugă restul de unt și se fierbe pînă cînd s-a îngroșat.
Se taie eclerele, se umplu cu crema de vanilie și se introduc la rece.
Se face o glazură din zahărul pudră, sucul de lămîie, pudra de anason și se decorează eclerele.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.