Dovlecei cu maioneză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2-3 dovlecei mai tineri, sare, 250-300 g maioneză sau alte sosuri cu maioneză.
Mod de preparare: După ce s-au curățat de coajă, dovleceii se taie în jumătăți, pe lungime, și li se scoate mijlocul cu semințele, cu o lingură. Jumatățile se fierb 15-20 minute în apă clocotită, puțin sărată, fără să se moaie prea mult. Se deșartă în strecurătoare, așezîndu-se jumatățile cu partea dinăuntru în jos, ca să se scurgă mai bine de apă, unde se lasă pînă cînd se răcesc. Se taie în felii de 2 cm și fîșiile în cuburi. La maioneză, se adaugă, pentru a fi mai picantă, sare, acreală și muștar, iar pentru aromă se pune neapărat mărar tăiat mărunt și, după aceea, se amestecă cu dovleceii ușor, ca să nu se zdrobească. Se așează pe platou și se ornează cu măsline și gogoșari.
|