Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cuș-cuș cu ton și roșii uscate
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 300 g cuș-cuș, 300 g fasole verde, 400 g ton în ulei, 100 g roșii uscate în ulei, sare, piper, mentă, un vârf de cuțit de boia iute, o lingură de ulei de floarea-soarelui, 100 ml iaurt, 50 ml smîntînă.

Mod de preparare: Iaurtul se amestecă bine cu smîntîna, sarea, piperul și menta tocată. Se acoperă cu un capac și se introduce la rece.
Într-o oală se pune la fiert apă, cu o linguriță de sare și o lingură de ulei. Cînd clocotește se ia de pe foc și se toarnă peste cuș-cușul pus într-o oală mai mare.
Se amestecă, se acoperă cu un capac și se lasă să se umfle. Fasolea verde se curăță de codițe, se spală, se taie bucăți mai mici și se pune la fiert în apă cu sare.
Tonul se scoate din conservă, se scurge de ulei și se toacă mărunt. Se pune într-un castron împreună cu boiaua iute, sarea și piperul după gust.
Se adaugă fasolea verde scursă de apă și răcită, roșiile uscate scurse de ulei și tăiate în bucățele.
Se presară menta tocată, se amestecă și se servește imediat, cu sosul de mentă.
Tonul îl putem înlocui cu orice fel de pește conservat în ulei.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.