Cuiburi de castraveți cu unt de sardele 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 15 min.
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
     
    Ingrediente: 2 castraveti mai mici, 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine), 300 g unt, 1/2 lamaie, cateva felii de ridiche pentru garnisit, sare, piper alb.
    
  Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.  
Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.  
Turnati amestecul de unt si sardele intr-un cornet si umpleti cu el cuburile de castraveti, terminand la suprafata cu un decor spritat. 
Asezati-le pe un platou, garnisiti-le cu feliute de ridiche si serviti-le ca aperitiv sau ca garnitura langa peste la gratar.
     
     |