Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă de zahăr ars pentru foi
Rețetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 200 g zahar, 200 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

Mod de preparare: 100 g zahar se caramelizeaza intr-o craticioara de 1/2 l.Cind se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasind-o sa se raceasca 3-4 minute.Apoi se adauga tot untul care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte.Se fierb la foc mic, ca sa se topeasca caramelul.Intre timp, intr-o olita, se amesteca faina cu restul de lapte, adaugat cite putin si frecind compozitia cu dosul lingurii, pe marginea olitei ca sa nu ramina cocoloase.Cind s-a omogenizat untul cu zaharul ars,\ si a dat in clocot, se adauga laptele cu faina in suvoi continuu amestecind incontinuu pina cind se ingroasa; se obtine o crema moale si neteda.Cind se ia de pe foc, se pune vanilia si o lingura cu rom si se intinde, dupa ce s-a racit, intre foile coapte.Crema se intareste, cind se raceste si daca este moale, fragezeste mai bine foile.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.