Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă de vanilie cu frișcă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 3 oua, 150 g zahar, 150 ml lapte, 300 g frisca batuta si indulcita, o lingura rom (15 ml), un plic zahar vanilat.

Mod de preparare: Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul, apoi spuma se bate in continuare pina cind se intareste ca o zapada si se lasa la o parte.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, diluindu-se treptat cu laptele apoi se bat 10 minute pe un vas cu apa clocotita pina cind compozitia se leaga ca un sodou subtire.Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si apoi se raceste complet pe un vas cu apa rece.Dupa aceea se adauga spuma care se bate putin in prealabil ca sa-si revina daca s-a lasat) si jumatate din cantitatea de frisca batuta spuma numai prin rasturnare pina cind se omogenizeaza.Cupele cu crema se tin in frigider 2-3 ore ca sa se raceasca bine; apoi crema se orneaza cu restul de frisca cu ajutorul cornetului cu virf crestat modelind cite o rozeta pe fiecare portie.Crema se serveste imediat; nu se poate pastra pina a doua zi, deoarece spuma se lasa.si nu mai are aspect si gust placut.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.