Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă cu două feluri de ciocolată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: Pentru crema neagră: 250 g ciocolată amară neagră, 140 g unt înmuiat, 3 ouă, 2 linguri zahăr.
Pentru crema albă: 250 g ciocolată albă, 3 ouă, 2 foi de gelatină, 2 linguri zahăr.
Pentru decor: ciocolată albă și neagră, rase, fructe confiate sau vișine din dulceață sau vișinată.

Mod de preparare: Spargeți ouăle și separați gălbenușurile de albușuri. Rupeți ciocolata neagră în bucățele și puneți-o într-o crăticioară. Lăsați-o să se topească pe o baie de aburi, cu două linguri de apă. Adăugați untul înmuiat, luând din el pe rând, cu o linguriță, apoi gălbenușurile de ou. Amestecați crema până ce devine omogenă.

Bateți albușurile spumă. Adăugați rând pe rând zahărul în ploaie și încorporați ușor acest amestec în cremă. Puneți castronul la rece.

Puneți să se topească ciocolata albă, cu 2 linguri de apă pe bain-marie. Înmuiați foile de gelatină în apă rece, stoarceți-le apoi, puneți-le să fiarbă câteva secunde într-un ibric pe foc foarte mic. Amestecați gălbenușurile cu ciocolată albă topită, apoi puneți gelatina și cele trei albușuri de ou bătute cu zahărul.

Luați un castron sau un vas de Jena adânc, apoi puneți un strat de cremă albă, unul de cremă neagră, iarăși un strat de cremă albă și terminați deasupra cu cremă neagră. Dați vasul la rece până a doua zi.

Înainte de a servi, presărați deasupra ciocolatele rase și așezați din loc în loc vișinele.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.