Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă caramel cu portocale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru caramel: 1/2 cana de apa, 1 cana zahar tos (cat mai fin).
Pentru crema: 1 cana de lapte, 1 cana de smantana dulce, 1 lingurita de coaja rasa de portocala, 3 oua, 3 galbenusuri de ou, 1/3 cana zahar tos (fin).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena adanc cu unt topit.
Pentru caramel: Se amesteca zaharul cu apa, pe foc mic, pana ce zaharul se topeste. Se lasa sa fiarba. Se reduce flacara si se lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute, fara capac si fara sa se amestece in ea. Se toarna in vasul de Jena.
Pentru crema: Laptele, smantana si coaja de portocala se tin pe foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi, se lasa sa se raceasca si se strecoara prin sita. Se bat separat ouale, galbenusurile si zaharul, pana se ingroasa si capata o culoare deschisa (eventual folositi mixerul). Din cand in cand, se pune cate putin lapte (ca la maioneza), amestecand constant. Se trece compozitia prin sita si se toarna peste caramel. Vasul de Jena se pune intr-un alt vas mai mare, umplut pe jumatate cu apa fierbinte. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se scoate vasul cu crema afara si se lasa sa se raceasca. Inainte de a se servi, se tine la rece 8 ore.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.