Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cotlete de miel cu tzatziki

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g cartofi mici, 4 linguri ulei, sare, piper, 1/2 castravete, 250 g branza de vaci, 3 linguri iaurt, sare cu usturoi si iod, piper, 4 fire cimbru proaspat (sau 1/2 lingurita cimbru uscat), 8 cotlete de miel (circa 75 g fiecare), 1/4 ardei iute, suc de lamaie, cimbru proaspat.

Mod de preparare: Se decojesc cartofii, se spala si se taie jumatati sau sferturi, in functie de marime. Intr-o cratita se incing 2 linguri de ulei in care se prajesc cartofii aproximativ 20 minute, amestecandu-se din cand in cand, dupa care se sareaza si se pipereaza.
In acest timp se spala castravetele, se curata, se lasa cateva felii deoparte, pentru ornat, restul deconjindu-se si razandu-se pe razatoarea cu orificii mari.
Pentru tzatziki: branza de vaci se amesteca impreuna cu iaurtul, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se incorporeaza castravetii rasi.
Se spala cimbrul, se sterge si se toaca. Se spala cotletele, se sterg cu un prosop de bucatarie si se cresteaza in mai multe locuri stratul de grasime. Ardeiul iute se spala, se taie si se curata de seminte.
Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei in care se prajesc cotletele, circa 2 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza cu sare, ardei iute, cimbru si suc de lamaie.
Se servesc impreuna cu tzatziki, cartofii si garnitura de castraveti, peste care se presara cimbru proaspat sau se pudreaza cu cimbru uscat si macinat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.