Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Corn cu gem de caise
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 12

Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, o lămîie, 75 ml apă rece, 1 ou, 50 g lapte praf, 1 borcan gem de caise, 100 g zahăr pudră, un vîrf de cuțit de sare, esență de vanilie, praf de copt, fructe confiate.

Mod de preparare: Într-un vas se mixează untul cu zahărul pudră, apa și oul pînă rezultă o cremă spumoasă. Se adau­gă sarea, două lingurițe de esență de vanilie, sucul și coaja rasă de la lămîie, o jumătate de linguriță de praf de copt și se mixează.
Se presară făina cernută, se frămîntă totul pînă cînd rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.
Se acoperă cu folie de plastic, se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se întinde o foaie groasă de un centimetru.
Se decupează cornulețe cu o formă specială pentru biscuiți sau se taie cercuri cu un pahar, apoi cu un cuțit se taie în jumătăți.
Se așează într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se introduc în cuptor și se coc 12-15 minute la foc mediu. Se scot din tavă, se lasă să se răcească complet, apoi se ung o parte din biscuiți cu gem.
Se acoperă cu alt biscuite, se dau cu zahăr pudră și se depo­zitează într-o cutie de metal.
În aluat, se mai pot adăuga și fructe confiate tocate mărunt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.