Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Conopidă conservată
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: Conopidă, sare, apă, suc de roșii, țelină, pătrunjel, aspirină.

Mod de preparare: Conopida proaspătă, cu floarea albă și deasă, se taie în buchețele, se curăță și se fierbe 6-8 minute în apă clocotită, puțin sărată; apoi, se scoate strecurătoarea și se așează într-o cratiță. Separat, se stoarce suc de roșii, care se amestecă în părți egale cu apă simplă și se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromează cu frunze de țelină și pătrunjel tăiate marunt și se sărează puțin. Conopida se așează în borcane de mărime potrivită, în funcție de numărul persoanelor, neînghesuită, lăsînd un spațiu liber de 2 cm pînă la gura borcanelor; se toarnă suc cît s-o cuprindă pînă la acel nivel și se pune cîte o aspirină deasupra. Borcanele se leagă și se sterilizează 30 minute, cazanul în care au fiert lăsîndu-l acoperit cu pături groase pînă a doua zi, apoi, borcanele se așează în cămară. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apă simplă în loc de suc de roșii. Conopida, fiarta pînă cînd se înmoaie, fără să se terciuiască (15-20 minute), în apă sărată, apoi strecurată, se poate păstra la congelator, în pungă de nylon, 5-6 luni. Nefiartă nu se poate conserva înghețată.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.