Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Colțunași cu brânză telemea
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: Aluatul: 2 ouă mari, 150 g făină, 50 g griș, 30 ml untdelemn.
Umplutura: 1/4 kg brânză telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smântână, 25 g făină, mărar.

Mod de preparare: Se sparg ouăle într-un castron, se amestecă cu untdelemnul, apoi se pun făina și grișul, cu care se amestecă și se frământă cu mâna, îndoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, până când nu mai necesită făină. Se așează aluatul pe masă sau pe foaia de nailon, presărată cu puțină făină. Se lasă să se odihnească 10 minute, ca să devina elastic și să se întindă mai ușor. Se taie foaia în pătrate de 5/5 cm. Brânza telemea, desărată 2-3 ore în apă rece și scursă bine, se rade prin răzătoare sau se zdrobește bine cu furculița, apoi se amestecă cu oul, făina, mărarul și se împarte pe pătrate.
De asemenea, se pot amesteca 150 g brânză de vaci cu 50-100 g brânză telemea, la care se adaugă oul, făina, mărarul verde sau uscat. Pătratul se îndoaie peste umplutură în formă de triunghi; marginile se presează bine, ca să nu se desfacă la fiert. Se fierb la fel ca și coltunașii cu carne, lăsându-i în apă 15 minute, după ce s-a luat cratița de pe foc, ca să se umfle aluatul; apoi, se strecoară fără să se limpezească. Se așează într-un vas termorezistent cu bucățele de unt și cu smîntînă deasupra. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de servire. Colțunașii se servesc ca prim fel, în loc de supă sau ciorbă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.