Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Colac cu migdale și cremă de ciocolată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină, 75 g unt, 3 ouă, 1 linguriță zahăr, 20 g migdale tăiate, sare.
Pentru cremă: 250 g ciocolată neagră amară, 300 ml lapte, 4 gălbenușuri, 75 g zahăr, 30 g zeamil (Maizena), 30 g unt, 1 baton vanilie.
Pentru decorat: bombonele (în formă de ou).

Mod de preparare: Crema: Dați ciocolata pe răzătoarea mare. Puneți într-o cratiță zeamilul, împreună cu 1 lingură de zahăr, turnați peste ele laptele - puțin cîte puțin, amestecand întruna, adăugați batonul de vanilie crăpat în două pe lung și lăsați-le să dea în clocot, continuînd să amestecați (cu telul).
Puneți într-un castron gălbenușurile cu zahărul rămas, frecați-le pînă ce încep să se albească, adăugați laptele clocotit - amestecînd încontinuu -, vărsați compoziția în cratiță și puneți-o pe foc să fiarbă încet, pînă ce crema începe să se îngroașe.
Luați crema de pe foc și încorporați ciocolata în două reprize, amestecînd bine de tot, ca să se topească complet. Turnați crema de ciocolată într-un castron și, cînd s-a răcit puțin (să fie calduță), adăugați untul. Amestecați bine, lăsați-o să se răcească și țineți-o cel puțin 2 ore la frigider.
Colacul: Turnați într-o cratiță 200 ml de apă și adăugați untul tăiat bucățele, zahărul și 1 vîrf de cuțit de sare. Puneți apa pe foc și, cînd clocotește, adăugați făina (toată deodată) și amestecați pînă ce obțineți un aluat neted, care se desprinde de pereții cratiței. Adăugați ouăle (unul cîte unul) și continuați să amestecați aluatul, aproximativ 2 minute, la foc foarte mic. Încingeți cuptorul la 180 grade C. Luați o coală de hîrtie de calc și desenați pe ea un cerc cu diametrul de 22 cm și apoi un altul - în interiorul primului -, lăsînd între ele un spațiu de 5 cm lățime. Puneți coala pe o tavă, turnați aluatul pe spațiul dintre cele două cercuri, formînd un colac, presărați deasupra migdalele și dați-l circa 15 minute la cuptor, să se rumenească frumos.
Cînd s-a răcit, tăiați colacul în două pe orizontal și așezați partea inferioară pe un platou. Întindeți crema peste ea, acoperiți-o cu cealaltă jumătate și puneți la mijloc bomboanele de zahăr și ciocolata.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.