Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciulama de ciuperci (I)
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de pădure sau de cultură, 50 g unt, 25 g făină, 100 ml smîntînă, o ceapă, mărar, pătrunjel, piper, sare.

Mod de preparare: Ciupercile, curățate și bine spălate, se taie în felii mari și se fierb acoperite, 30 minute, într-o cratiță cu 1/4 l apa clocotită, la foc mic, împreună cu ceapa tăiată în sferturi, pînă cînd ciupercile se moaie bine, scoțîndu-se apoi ceapa. Făina se freacă cu o lingură de apă rece, deșertîndu-se peste ciuperci cu care se amestecă, lăsînd să fiarbă cîteva clocote ca să se lege puțin sosul, apoi cratița se ia de pe foc. Smîntîna, bătută cu o lingură de apă rece. se amestecă cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucățele de unt, frunze de mărar și pătrunjel tăiate mărunt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.