Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cireșe Jubileu
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 ceasca apa, 3/4 ceasca zahar, 2 fasii coaja de lamaie, 500 g cirese proaspete fara samburi, 1 lingura zeamil, inghetata de vanilie, 1/4 ceasca de coniac.

Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se ingroasa, se incorporeaza coaja de lamaie si ciresele si se fierbe in continuare pana ce se inmoaie fructele. Cu lingura pentru spuma se scot din craticioara ciresele si coaja de lamaie (care se arunca) si se fierbe siropul inca trei minute, la foc iute. Se dizolva zeamilul in putina apa rece, se incorporeaza o lingura de sirop, se toarna in craticioara si se lasa pe foc sa se ingroase, amestecand intruna. Apoi se adauga ciresele. Se pune inghetata de vanilie in patru cupe termorezistente. Peste siropul cu cirese mentinut la temperatura de fierbere se toarna coniacul incalzit si se flambeaza. Inghetata se serveste imediat cu ciresele (si sosul) flambate.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.