Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de vițel cu mazăre

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 800 g carne de vițel, 800 g roșii, doi morcovi, o țelină, o rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, un ardei gras, 400 g mazăre, 400 ml borș, o legătură de leuștean, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vițel se taie în bucăți mici, se spală și se pune într-un castron la rece. Cepele se curăță de foi, se spală și se taie în jumătăți sau se lasă întregi.
Morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăță de semințe și se taie în felii subțiri sau în cuburi.
Roșiile se opăresc câteva minute în apă fierbinte, apoi se curăță de pieliță și se taie mărunt.
Într-o oală se pun la fiert 3 litri de apă și carnea de vițel. Se ia spuma, se adaugă cepele, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina tocate. Se lasă să fiarbă timp de 20 de minute la foc mediu, se adaugă roșiile, mazărea și feliile de ardei.
Borșul se fierbe separat și se toarnă în oală, adăugându-se sarea și piperul după gust.
Când carnea este fiartă, se presară leușteanul tocat mărunt, se oprește focul și se acoperă oala cu un capac.
Se servește fierbinte alături de mămăligă fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.