Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de sfeclă (I)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 sfeclă, morcov, pătrunjel, ceapă (toate 200 g), un cartof de mărime mijlocie, 2-3 linguri untdelemn, leuștean, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc în untdelemn 2 minute, adăugîndu-se apoi circa 1 1/2 l apă fierbinte; se fierbe 30 minute. Sfecla curățată și rasă prin răzătoarea cu găuri mari și cartoful tăiat în cubulețe se adaugă și se fierb în continuare pînă ce se înmoaie toate. Se acrește apoi cu borș, zeamă sau sare de lămîie sau oțet, completînd lichidul ca să nu fie ciorba prea deasă. Se potrivește gustul cu sare, lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote și se adaugă frunzele pentru aromă. Nu se drege. Se poate servi și rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.