Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de fasole verde (I)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fasole verde, morcov, pătrunjel, o ceapă mijlocie, un ardei, 1/2 kg roșii, frunze de pătrunjel și țelină, puțin cimbru și sare.

Mod de preparare: Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apă fierbinte. Cînd clocotește apa, se pun păstăile de fasole rupte în cîte 2-3 bucăți, ardeiul tăiat în felii subțiri și 1/2 linguriță cu sare. Cînd toate sînt fierte, se adaugă sucul de roșii, se lasă să fiarbă cîteva clocote, se sărează și se acrește, dacă mai este nevoie. Pentru aromă, se adaugă frunze de pătrunjel, o frunză de țelină, tăiate mărunt și o mică ramură de cimbru. Se servește ca atare sau dreasă cu 2 gălbenușuri, bătute bine cu 2 linguri de apă rece sau cu 100 ml smîntînă sau iaurt, bătute bine cu un gălbenuș.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.