Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de fasole boabe (II)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g fasole boabe, 150 g ceapa, 200 g morcov, 100 g radacina de telina, 3 rosii proaspete, 2 linguri bulion de rosii, 100 g ulei, 5 g sare de lamaie, 2-3 tulpini de telina, un praf de concentrat de supa de vita (sau cu gust de vita), 2 legaturi de leustean verde, o legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte, circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpina de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase.
Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se calesc in ulei ceapa, telina si morcovii si se adauga peste ele rosiile. Cind fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, praful de supa, sare si piper. La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa doua linguri de bulion de rosii, ori sare de lamaie, sau amindoua.
Ciorba se serveste fierbinte in supiera, cu leustean verde deasupra.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.