Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de dovlecei cu pui
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 piepturi de pui, 2 dovlecei, 2 cepe, 1 morcov, un sfert de țelină, 200 g mazăre, 1 ardei gras, 4 roșii, 3 căței de usturoi, 50 g orez, 200 ml borș, 3 linguri de ulei, semințe de chimen, sare, leuștean, fidea.

Mod de preparare: Cepele se curăță de foi, se spală și se taie peștișori. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie în cubulețe. Morcovul și țelina se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari și se pun lîngă ardei. Se fierb trei litri de apă, se adaugă legumele tocate, sarea și se lasă să clocotească. Cînd sînt pe jumătate fierte, se pun piepturile de pui tăiate cublețe, dovleceii tăiați felii, mazărea spălată și orezul. Se adaugă uleiul, sarea și se lasă la fiert timp de 15 minute.
Se pun borșul și roșiile date pe răzătoare, verdeața tocată, o linguriță de semințe de chimen și usturoiul pisat.
Se mai fierbe timp de zece minute, se oprește focul, se presară leuștean tocat și se aco­peră cu un capac ca să se îmbine aromele.
În loc de orez se poate folosi fidea, ruptă în bucățele mici.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.