Ciorbă de dovlecei cu carne
Ingrediente: Măruntaiele și partea din spate de la un pui sau carne de vițel, morcov, pătrunjel, țelină (200 g toate), o ceapă mică, un ardei, 2 roșii, 2 dovlecei tineri (700-800 g), 1/2 l borș, sare de lămîie, un gălbenuș de ou, mărar, pătrunjel, cimbru, sare.
Mod de preparare: Carnea tăiată în bucățele se pune la fiert în 2 l apă rece, împreună cu o linguriță rasă de sare. Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri untdelemn, apoi se adaugă în supă. Cînd carnea și zarzavatul sînt fierte, se pun ardeiul, roșiile tăiate în felii și dovleceii curățați de coajă și semințe și tăiați în cubulețe. Se fierb toate 15-20 minute, pînă cînd se înmoaie, avînd grijă să nu se terciuiască dovleceii. Se acrește după gust. Se adaugă "Vegeta" și sare, lăsînd să fiarbă cîteva clocote. Se servește dreasă sau nedreasă. Pentru aromă, se adaugă neapărat mărar și cimbru. Se pregătește la fel și fără carne.
|