Ciorbă de crap
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 kg peste, 2,5 I apa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 400 g ceapa, 200 g ardei gras, 100 ml ulei, 50 g pasta de tomate, 1 kg rosii, 50 g leustean, 50 g patrunjel verdeață, 5 g sare de lamiie (otet), sare, dupa gust.
Mod de preparare: Pestele se curata de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa se pune la fiert in apa cu sare, zarzavatul si ardeiul se inabusa in ulei cu adaos de apa si apoi se adauga in vasul in care fierbe ceapa. Cind zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu putina zeama si sare de lamiie (otet). Se adauga pestele si rosiile continuind fierberea cca 10-15 minute. Se serveste cu verdeata.
Se poate pregati si din capete si cozi de pește, avind grija sa se scoata osul amar de la capul pestelui.
|