Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Chifteluțe de legume cu șofran
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 morcovi, 100 g fasole verde, 1 ardei iute mic, 3 căței de usturoi, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 cartof, 2 ouă, 1 vârf de linguriță șofran, mărar, 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, făină.

Mod de preparare: Morcovii se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fasolea verde se spală, se fierbe și se taie în bucățele.

Cartoful se curăță de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici și se presează cu o lingură ca să elimine sucul.

Ardeiul gras și ardeiul iute se curăță de semințe, se spală și se toacă mărunt.

Se pun legumele într-un castron împreună cu usturoiul curățat de foi și pisat, ceapa curățată de foi și tăiată cubulețe. Se adaugă mărar tocat, sare și piper după gust. Se presară șofranul, bicarbonatul de sodiu, se adaugă ouăle și se amestecă până devine o compoziție omogenă.

Se formează chifteluțe, se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se așează pe un șervet absorbant și se lasă să se răcească 5 min.

Se servesc fierbinți sau reci, cu sos de ardei iute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.