Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ceapă umplută cu carne tocată

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 4 cepe mari, 1 lingură ulei.
Pentru umplutură: 300 g carne tocată de vită, 2 linguri orez, 1 ou, 1/2 lămîie, 6 fire pătrunjel, 1 fir tarhon, 1 cățel de usturoi, 1 foaie de dafin, 2 prize de cimbru, 1 cuișoară, 20 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Luați fiecare ceapă în parte (cu coajă cu tot), tăiați-i căpăcelul în partea superioară și scobiți-i miezul cu o linguriță.
Puneți într-o cratiță carnea tocată, orezul, miezul de ceapă, pătrunjelul, usturoiul curățat, foaia de dafin, cuișoara, sare și piper.
Turnați apă peste umplutură, acoperind-o bine, și lăsați-o să fiarbă circa 20 min., pînă ce se evaporă tot lichidul. Cînd începe sa clocotească, îndepărtați spuma. Scoateți foaia de dafin și cuișoara și tocați umplutura, nu prea mărunt, cu un cuțit.
Încorporați untul, oul, zeama de la 1/2 de lămîie și tarhonul tăiat cu foarfeca și gustați de sare și piper.
Umpleți cepele scobite cu tocătura preparată anterior și puneti căpăcelele la loc.
Așezați-le pe o tavă unsă cu ulei și dați-le o oră la cuptorul încins la 180 grade C.
Serviți-le calde sau reci.
Cînd scobiți cepele, aveți grijă să nu străpungeți stratul exterior, pentru ca umplutura să nu iasă afară, ci să rămînă pufoasă și zemoasă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.