Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cartofi pai prăjiți
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 3-4 linguri de untdelemn.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala cit sint intregi si apoi se taie pe lugime in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie, in betisoare cit mai subtiri. Intr-o tigaie infierbintata 3-4 minute fara grasime, se pune untdelemn in strat subtire care se va infierbinta imediat; se pun imediat cartofii, se acopera tigaia, se lasa sa se rumeneasca la foc mijlociu, mai intii pe o parte, fara sa se amestece; se ridica putin furculita sa se vada daca s-au rumenit si, numai dupa aceea, se intorc pe partea celalta. In caz ca sint mai multi cartofi, acestia se prajesc pe rind, completind untdelemnul. Se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti, ca sa ramina crocanti. Nu se sareaza pina la servire, deoarece sarea ii inmoaie. Vasele cele mai bune pentru prajit cartofii sint cele din tuci emailate; fiind groase, cartofii se rumenesc frumos, fara sa se arda.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.