Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cartofi gratinați cu ton și praz
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500 g cartofi, un praz potrivit (aprox.120 g), 1 conservă de ton (în apă), 100 ml lapte, 1 lingură muștar, 80 ml smîntînă, sare, piper, cimbru, unt cît o nucă.

Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se răcesc, se curăță și se taie rondele. Prazul se taie și el rondele, se opărește vreme de cîteva minute, se pune sub un jet de apă rece și se scurge. Tonul se scurge bine de apă și se fărîmițează. Un vas termorezistent (Jena) se unge cu unt și în el se așează în straturi cartofii, peștele și prazul. Smîntîna, muștarul și laptele se amestecă și se toarnă peste cartofi. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și se dă la cuptorul preîncălzit, la mijloc, la 175°C (foc potrivit) timp de 30 min.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.